Effie2018BG

Effie_Awards.png

Здравейте,

С огромно удоволствие споделяме с Вас, че Noble Graphics за втора поредна година бе отличена като най-ефективна рекламна агенция в България на един от най-престижните световни фестивали – Effie Awards.

В Noble Graphics вярваме, че това отличие е плод на съвместната работа на агенцията и нейните партньори. В сферата на рекламата и комуникациите индикаторите за добре свършена работа са много, но най-важният е ефективността на една кампания и измеримите резултати, които тя е донесла.

Тази година се прибавят още 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови доказателства, че креативността може да решава проблеми и да завладява пазари. В допълнение на това нашите партньори от Carlsberg България и Банка ДСК бяха отличени като най-ефективните рекламодатели през тази година.

 
awards_7.png
 

Ето и кои са наградените кампании на нашите партньори:


След като съвместната работа на Noble Graphics и Банка ДСК беше отличена на фестивала за креативност през лятото, сега дойде ред и на отличията за ефективност.
silver.png

С кампанията „Мечка“ за кредитната карта Maxi Go на Банка ДСК показахме, че потребителите няма защо да се страхуват от картите. Комуникацията драматизира продуктовите характеристики на Maxi Go и заменя страха на хората с положителни емоции. Кампанията „Мечка“ задмина поставените цели за издадени карти и онлайн заявки и позиционира картата не като поредната кредитна карта, а като изцяло нов продукт.

 

Production: Switch Productions; Media Buying: Café Communications; Digital: Studio X Digital

 
gold.png

Другата кампания на Банка ДСК трябваше да реши имиджов проблем. За младите потребители титлата „най-старата банка в страната“ не е добродетел. Кампанията #YOUNGPOWER маскира представянето на банковите младежки услуги като попкултурни явления, близки до младите – музика, мода, танци. Вместо Банката да се опитва да накара младежите да се интересуват от нея, тя стана част от нещата, които наистина ги вълнуват. Кампанията успя да промени изцяло имиджа на Банка ДСК в съзнанието на младите и да я позиционира като модерен и иновативен първи избор за банка.  

 

Production: Clamer; Media Buying: Café Communications


Изключително горди сме, че споделяме с Kaufland България първото участие на марката на Effie.
bronze.png

Промоцията „Топчовците“ успя да отличи Kaufland от конкуренцията и даде на познатите collectables игри на веригите една нова добавена стойност – промоцията беше благотворителна кампания за Фондация „Димитър Бербатов“. Лица на кампанията бяха Димитър Бербатов и самите награди „Топчовците“ – малки гумени топчета с флаговете от Световното. Положителните резултати от първата по рода си кампания за Kaufland показаха, че такъв тип комуникация не просто води до повече продажби, но и че кампаниите с кауза са ефективни.

 

Production: Nulla; Media Buying: Mindshare

 
bronze.png

Другата кампания на Kaufland – “Господарите вкъщи“ – има за цел да подобри имиджа на хипермаркета сред потребителите. Днес качеството и свежестта са фактори, които все повече предопределят избора на магазин. В това отношение Kaufland е зад другите вериги.  За да достигнем до най-важната аудитория за Kaufland – родителите между 25-45 г. – използвахме децата като ракета носител на посланието за качество и свежест. Чрез елегантен визуален подход показахме техните желания за качествена и добре сготвена храна. Благодарение на кампанията Kaufland стигна до лидерската позиция по имиджовите показатели за качество и свежест.

 

Production: Switch Productions; Media Buying: Mindshare


Година след като бе обявен за най-ефективен рекламодател на 2017, Carlsberg България отново взе големия приз като прибави още две награди към богатата си колекция от отличия от Effie.
silver.png

С промоцията More Music на Tuborg успяхме да вдъхнем нов живот на една иконична за пазара марка. Тя винаги се е славила като бирата за парти. Но днес все по-малко млади хора излизат навън и все повече бира се консумира у дома. През 2018 г. Tuborg стартира промоция и комуникация, която има за цел да стимулира и увеличи потреблението, обвързвайки се силно с музиката и забавлението в домашни условия. Първата изцяло локално разработена кампания за Tuborg успя да изведе марката до лидерската позиция в бирения premium сегмент.

 
 
gold.png

Наградите Effie няма да бъдат същите, ако Пиринско не получи отличие. Тази година беше ред на новия член на семейството на Пиринско да докаже своята ефективна комуникация. През 2017 г. спокойните пейзажи, присъщи за Пиринско, са заменени с много по-енергичните и „живи“ природни кадри с диви животни, които да се харесат на по-младия таргет на „Младото“. Промяната на бутилката, етикета и комуникацията превърнаха втората година на Пиринско Младо в успех.

 

Media Buying: OMD


Кампанията #СпасиПирин на WWF България доказа, че рекламата може да бъде повече от реклама.
silver.png

През 2017 г. WWF България стартира международна петиция за опазването на Национален парк „Пирин“. За да събере максимален брой подписи, каузата за Пирин трябваше да излезе извън обичайния кръг от екоактивисти и природозащитници и да достигне до масовата градска публика. За целта използвахме близки до хората теми, като модата и качеството на въздуха, за да покажем до какво би довело унищожаването на природата в Пирин. Първата по рода си модна колекция „Камуфлаж за Пирин“ и акция с раздаване на бурканчета с чист планински въздух на всички министри спомогнаха за събирането на нужните подписи и успяха да привлекат вниманието на множество български и международни медии. 

 

Production: Switch Productions


Благодарим на всички наши партньори за доверието и съвместната работа!